keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Kukkia ja kauneutta

Kolmannen harjoitteluviikon kohdalla mietin, että stailaajan työn ehdoton etu on sen esteettisyys. Vaikka lopputulos onkin joskus ponnistelujen ja pitkällisen suunnittelun tulos, niin stailaaja saa työssään olla kosketuksissa kauniiden asioiden kanssa. Kauneutta voi ahmia ilman ähkyä. Kauneuteen ei kyllästy ja sitä voi oikeastaan ammentaa mistä vain. Kauneus ei ole vain katsojan silmässä vaan ehdottomasti muissakin aisteissa.

Pöydän ruskea puupinta korostaa pionien kauneutta. 

Estetiikka näkyy, tuntuu ja tuoksuu. Kukat ja muut viherkasvit ovat yksi olennainen osa sisustusta ja stailausta. Luonnonkauneuden tuominen osaksi sisustusta antaa tilalle herkkyyttä, väriä, aistikkuutta ja raikastaa tilan. Kesäkaudella kasveja voi sijoittaa myös parvekkeille ja ulkoalueille. Talvella pimeys ja kylmyys luovat tiettyjä rajoitteita. Kesällä kasveja voi poimia lähiluonnosta - tietyt rajoitukset ja kasvien rauhoitukset huomioiden. 

Leikkokukat ja viheroksat sekä yritit ovat kotien ja muiden tilojen kaunistus. Stailauksessa käytettävien kasvien valinta voi toisinaan olla hankalaa. Kesäkaudella voi vaivata jopa runsauden pula tarjokkaista. Valittaessa kannattaa miettiä kasvien käyttötarkoitusta ja tilan luonnetta. Neutraalit ja vaalean sävyiset kukat on helpompi sijoittaa tilaan kuin tilaan. Värikkäiden ja erittäin näyttävien kukkakasvien käyttäminen sisustuksessa edellyttää niille otollista ympäristöä ja tarkkaa värisilmää. Ruukku, vaasi tai maljakko kannattaa valita niin, että se korostaa kasvin kauneutta ja myös tukee sitä kasvin tarvitsemalla tavalla. 

Ohessa muutama kuva Bo LKV Tampereen stailauskohteista ja hyvin onnistuneista leikkokukka- ja yrttivalinnoista. Stailaaja Laura Nygård Bo LKV Tampere, kuvaaja Lasse Pääsky Bo LKV Tampere (alin kuva). 

Soma ja yksinkertaisen kaunis
yrtti ja hedelmäasetelma.

Näyttävä vaasi ja herkkä vaaleanpunainen pioni
 - oiva yhdistelmä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maailma tarvitsee sisustussuunnittelijaa?

Suunnittelija - pelastava enkeli?  Pohdin tässä sisustussuunnittelun tarpeellisuutta muutaman esimerkkinäkökulman avulla. Sisustussuunnitelm...