torstai 9. joulukuuta 2021

Taidetta ja kakkuja!

Ihanan PopUp-Taideputiikin avajaisia vietettiin jo melkein 2 viikkoa sitten, enkä ole kiireiltäni sitä ennättänyt tänne hehkuttamaan. PopUp-taideputiikissa voi tutustua kahdeksan eri taiteilijan teoksiin.  Kaunista ja komeaa grafiikkaa ja maalaustaidetta on näytillä ja myynnissä neljässä kerroksessa. Taiteen ympäröimänä on hyvä olla - sielu ja silmä lepää. Ehdottomasti vierailun arvoinen kokonaisuus! 

Avajaisia varten sain kunnian stailata ja somistaa Taideputiikin isot näyteikkunat. Näyteikkuna on oikeastaan juuri oikea sana kuvaamaan sen tehtävää: antaa näyte tai lupaus siitä mitä sisällä odottaa, kun astuu ovesta sisään. Näyteikkuna siis kutsuu ihmiset sisään. 

Halusin tuoda näyteikkunaan herkkää joulualustunnelmaa sekä mahdollisimman edustavan kattauksen sisällä avautuvasta taidemaailmasta. Haastavinta tässä työssä oli upeiden taideteosten paljous ja ikkunaan asetettavien teosten valinta. Tuskaa helpotti se, että ikkunaan on mahdollista vaihtaa teoksia ja paljon niitä siirtyykin uusiin koteihin ostajien vieminä. Mielestäni ikkunaan asetettavien teosten tulee puhella keskenään eikä missään tapauksessa ainakaan riidellä. Sävyt ovat minulle kaikki kaikessa ja sävymaailman harmonisuus on ehdottoman tärkeää.  Toin molempiin näyteikkunoihin hieman joulumetsän tunnelmaan ja valitsin teokset myös tätä silmällä pitäen. Teosten yhteys luontoon toimi tässä ohjenuorana. Teosvalinta onnistui lopulta hyvin. Sittemmin osa teoksista on löytänyt jo uuden kodin. 

Kutsuvan näyteikkunan takaa avautuu näkymä Taidepuotiin.

Joulumetsän tunnelmaa Taidepuodin ikkunassa. 

Ikkunoihin tuotiin sammalta ja pikkukuusia sekä vanhoja oksia ja käpyjä loihtimaan metsän tunnelmaa. Ihanat koristekasvit tuotiin kukkakauppa Opuntiasta. Sammalepalleroista kasvavat Kokedamat ihastuttavat! Jouluvaloilla saatiin aikaan taivaan tähtien tuiketta ja pallon muotoisella valaisimella saatiin metsän taivaalle myös täysikuu. Lisähyllyillä, jotka ovat Laatikkokaupasta Köyliöstä, tehtiin yksi ulottuvuus lisää. 
 
Avajaisten kakutkin olivat silmänruokaa. Sai niitä syödäkin!

Moni kakku päältä kaunis - tämä myös sisältä!

Tässä taitavat taiteilijat:

Janne Laine Pälvi Hanni Anne Mäkelä Sauli Iso-Lähteenmäki 

Paula Ollikainen Hannamari Matikainen Virve Lilja Pia Feinik

Putiikki on avoinna 23.12.21 saakka joka päivä, klo 12-18 Hallituskatu 7, Tampere.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maailma tarvitsee sisustussuunnittelijaa?

Suunnittelija - pelastava enkeli?  Pohdin tässä sisustussuunnittelun tarpeellisuutta muutaman esimerkkinäkökulman avulla. Sisustussuunnitelm...