maanantai 28. maaliskuuta 2022

Pihasauna- ja terassiprojekti

Pihasaunasuunnitelmassa oli tavoitteena saada aikaan yhtenäinen, tyylikäs kokonaisuus ja jatkumo viereiselle asuinrakennukselle. Tilojen käytännöllisyyteen ja monikäyttöisyyteen kiinnitettiin erityistä huomioita. Saunan alkuperäistä pohjapiirrosta jouduttiin hieman muokkaamaan, jotta tiloista saatiin toimivat. Terassit suunniteltiin raikkaiksi ja viihtyviksi. Terassien käyttökuukausia saatiin lisää jatkamalla terassia lasikatoksella. Terassille tuotu kuparinen amme on persoonallisen komea ja lisää terassin käyttömukavuutta. Tyylikkäät ja laadukkaat terassikalusteet tekevät tilasta kutsuvan ja raikkaan. Mallinnukset SketchUp pro ja Twinmotion.

Saunarakennus ulkotiloineen
Mallinnus Twinmotion

Terassin tunnelmaa

SketchUp Pro mallinnus saunarakennuksesta

Valintoja terassille

Saunassa ja pesutiloissa huomioitiin käyttömukavuus ja tunnelma. Saunasta haluttiin tunnelmallinen ja särmikäs. Tumma haapapanelointi tekee saunasta rauhallisen ja on oiva pari rouhealle betonimaiselle mikrosementtipinnalle. Suihkun paikkaa muutettiin alkuperäiseen piirrokseen nähden, jotta tilasta saataisiin funktionaalisempi ja käytön kannalta mukavampi. Tilaan suunniteltu kuparinen sadesuihku on ylellinen. Sisätilojen lattiamateriaaliksi valittiin tyylikäs ja rouhea harmaa hexagon laatta vaalealle saumalla. 

Rouhean ylellinen suihkutila

Lauteet kruunaavat saunan. Tässä kohteessa lauteiksi valittiin tuppeen sahattu haapalankku. Tuppeen sahattu lankku tuo saunaan hieman konstailematonta mökkitunnelmaa olemalla silti äärimmäisen tyylikäs laudepuu. Iki-kivikiuas on laadukas ja riittävän tehokas antamaan hyvät löylyt isompiinkin kuutioihin. 

Upeat ja mukavat tuppilankkulauteet

Saunan kutsuvaa tunnelmaa

Pukuhuoneeseen tuotiin hieman veden värejä ja vaaleutta kontrastina tummaan saunaan. Vaalea haapapanelointi seinissä ja katossa luo keveyttä ja kontrastia särmikkäälle betonimaiselle pinnalle ja lattialle. Peilissä ja naulakoissa olevat kaarevat ja pyöreät muodot ovat myös omiaan tuomaan pehmeyttä tilaan. 

Pukuhuoneen valintoja

Pukuhuoneen raikkautta

Veden värejä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maailma tarvitsee sisustussuunnittelijaa?

Suunnittelija - pelastava enkeli?  Pohdin tässä sisustussuunnittelun tarpeellisuutta muutaman esimerkkinäkökulman avulla. Sisustussuunnitelm...