maanantai 14. kesäkuuta 2021

Sävyjen harmoniaa

Kyllä maailma on kauniimpi, kun sävyt ovat harmoniassa. Tähän stailaukseen ammensin värit Suomen luonnosta, jonka kauneuteen ei kyllästy koskaan. Kauniit hiekan, puun, oljen, saven, kiven ja kallion sekä vehreän kukkivan kesäisen luonnon sävyt kohtaavat tämän suloisen yksiön sisustuksessa. Miten ihania ovatkaan murretut vihreän ja ruskean sävyt ja miten hienosti ne yhdistyvät graniittiseen harmaaseen. Mustaa, jota myös löytyy kallioperästämme, käytin tässä tehosteena ja korostamaan muiden sävyjen herkkyyttä. 

Ihana teehetki, jonka pioni kruunaa.

Avokeittiöön, ruokapöydän äärelle, stailasin teehetken. Kupin harmaaseen taittava vihreän sävy on suorastaan herkullinen ja toistuu sohvapöydässä ja sohvatyynyssä. Maljakon sävy puolestaan sointuu verhon kanssa. Valkoiset tuolit ja teepannu raikastavat kokonaisuutta ja toistavat samaa muotokieltä mustine yksityiskohtineen. 
Oleskelutilan harmaan vihreä matto kokoaa ja yhdistää eri elementit. Siinä toistuvat huonekalujen ja esineiden sävyt kauniisti. Graniitin harmaa sohva sai kaverikseen muhkeat tyynyt joissa savi, olki ja murrettu vihreä pääsevät oikeuksiinsa. 
Valo tulvii oleskelutilaan.

Pehmeän luonnolliset sävyt.

Avokeittiön vaaleutta pehmensin puun ja hiekan sävyillä ja muutamalla tummemmalla yksityiskohdalla sain siihen hieman särmää. Keittiön sisustuksen sävyt toistuvat mm. eteisen pehmeässä villamatossa ja eteisen lipastossa kuin myös muissa pehmeissä materiaaleissa. 
Vuodevaatteisiin valitsin raikkaan harmaaseen taittuvan raitakuosin muistuttamaan kesästä ja laineen liplatuksesta. Raita raikastaa tilan kuin tilan. 

Puun sävyt tuovat lämpöä keittiöön. 

Makuusoppi ja raikas raita. 

Alkukesän kukkaloistoa saatiin kylpyhuoneeseen 
herkän vaaleanpunaisen kylpytakin muodossa. Pehmeyttä ja luonnollisuutta tuotiin savensävyjen ja luonnonmateriaalien avulla. 
Parvekkeelle halusin luoda kesäkeitaan. Lepotuolin ja boho-tyyppisen stailauksen avulle sain luotua parvekkeelle hieman rantatunnelmaa. Luonnonmateriaalit tekevät tässäkin kunniaa stailaukselle. Mustakantinen sivupöytä jämäköittää kokonaisuutta. Valkoinen hylly yrtteineen ja kesäkoreineen raikastaa parvekkeen ilmettä. 

Kylpyhuoneen sävymaailmaa.


Parveke on ehdoton kesäkeidas.
Hiekan sävyt tuovat mukanaan rantatunnelmaa. 

Parvekkeella kasvavat myös kesän yrtit. 

Stailausoppia olen ammentanut Bo LKV Tampereen stailisteilta Lauralta ja Annalta. Upeista kuvista kunnia jälleen kerran Bo LKV Tampereen kuvaajalle Lasselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maailma tarvitsee sisustussuunnittelijaa?

Suunnittelija - pelastava enkeli?  Pohdin tässä sisustussuunnittelun tarpeellisuutta muutaman esimerkkinäkökulman avulla. Sisustussuunnitelm...