maanantai 28. kesäkuuta 2021

Stailaajan ruuhkaviikot

Kalustuksia, stailauksia, aikatauluttamista ja uudelleen aikatauluttamista aikataulujen muututtua, nopeita lounaita, hysteeristä kikatusta ja pinnan lyhenemistä väsymyksen partaalla, hellettä ja taas hellettä, ohitustie ja muu Pirkanmaa tutuksi, odotettu torilounas, uudet ihanat stailausrekvisiitat ja uusia ihania kohteita sekä paljon uutta oppia - muutamia asioita viimeisiltä työharjoitteluviikoilta tiivistettynä. 

Aika kulkee siivillä, kun on puuhaa ja sitä puuhaa on riittänyt harjoittelujaksollani. Voin sanoa päässeeni käsiksi stailaajaan arkeen toden teolla. Välillä päivät venyivät ja välillä väsymys kaatoi sänkyyn. Sain kaipaamiani haasteita ja opin valtavasti uutta. Kiire tosin söi osan huvista, sillä joissakin kohdin ajatustoiminnalle ja fiilistelylle olisi ollut kiva suoda enemmän aikaa. Stailaus ja kalustuskohteita on viime viikkoina ollut niin paljon, että oli jopa hieman vaikeuksia valita ne, jotka esittelisin tässä. Valitsin muutaman kalustamani maakuuhuoneen ja yhden keittiön stailauksen ja yhden saunan stailauksen. 

Makuuhuoneen stailaukseen ja petaukseen (kuten muuhunkin stailaukseen) olen saanut oppia Annalta ja Lauralta Bo LKV Tampereen stailauskaksikolta. Makuuhuoneen rauhallinen ja kutsuva tunnelma saadaan aikaan harmonisilla väreillä, muhkeilla tyynyillä, laadukkailla, raikkailla vuodevaatteilla ja kivoilla esineillä. Makuuhuoneen kuvien takana on Lasse Pääsky Bo LKV Tampereen kuvaaja.  


Omakotitalon makuuhuone luonnonläheisissä sävyissä. 

Sävyjen harmoniaa omakotitalon makuuhuoneessa. 

Raikkaat vuodevaatteet ja
vihreä oksa tekevät ihmeitä. 

Keittiön stailauksessa eri toiminnoille on hyvä löytää rationaalinen ja funktionaalinen paikka. Tässä maalaisjärjen käyttö on sallittua ja jopa suotavaa. Pehmeyttä ja kodikkuutta stailaukseen saadaan keittiötekstiileillä, puiset esineet, kuten leikkuulaudat, tuovat lämpöä ja viherkasvit raikkautta. Kuppeja ja kulhoja on kiva sommitella esim. aamiaiskattaukseen tai kahvihetkeen. Ohessa erään omakotitalon kivaa, toimivaa ja valoisaa keittiötä stailaamanani.  Keittiökuvan takana on Joonas Leppäviita.

Kurkkaus omakotitalon keittiöön. 

Sauna on osa suomalaista kotia, lähes aina. Saunan stailauksessa on tärkeää saavuttaa rauhallinen, kutsuva ja kotoisa tunnelma. Tunnelman voi saavuttaa hyvin yksikertaisestikin. Tärkeää on muistaa raikkaat kauniit saunatekstiilit - myös kaunis kiulu ja kauha kuuluvat ehdottomasti kutsuvan saunan vakiostailaukseen. Alla eräs stailaamistani saunoista. Saunakuvan on ottanut Tuomas Lindroos. 

Omakotitalon saunan tunnelmaa. 

Ala on mitä moniulotteisin, sisältäen paljon positiivisia asioita ja rakastamaani estetiikkaa, mutta myös hyvin kilpailuhenkinen, eikä aina aivan positiivisessa mielessä. Harjoittelujakso oli antoisa ja omat tavoitteeni, jotka olen asettanut korkea(mma)lle, jalostuivat ja vahvistuivat työn touhussa. Tästä on hyvä siirtyä kesälomalle ja jatkaa syksyllä kohti uusia isompia ja uljaampia haasteita. 🌸

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maailma tarvitsee sisustussuunnittelijaa?

Suunnittelija - pelastava enkeli?  Pohdin tässä sisustussuunnittelun tarpeellisuutta muutaman esimerkkinäkökulman avulla. Sisustussuunnitelm...