lauantai 8. tammikuuta 2022

Messuosaston visualisointi

Sain kunnian toimia visualistina kuvataiteilija, graafikko Anne Mäkelän messuosaston suunnittelussa PopUp-Habitare messuille 2021 vuoden lopulla. Yhteistyö tämän taiteilijan kanssa on aina saumattoman sujuvaa ja hänen teoksistaan on niin helppo pitää. Tilojen tyyliseikoista olemme hämmästyttävän saman mielisiä. Annen taide on hyvin tunnistettavaa, vahvaa ja herkkää samanaikaisesti sekä hyvin puhuttelevaa ja kerroksellista. Anne kätkee teoksiinsa elämän ihanuuksia ja kipukohtia, jotka avautuvat katsojalle hiljalleen. Teokset ja aiheet ovat tälle taiteilijalle rakkaita ja tämä välittyy katsojalle ihanasti. Tein 3D-mallinnuksia SketchUp Pro:lla ja Twinmotion-ohjelmalla suunnittelun ja teosten sijoittelun avuksi. 

3D mallinnus Sketchup pro

Messuosaston koko oli vain 3x2m ja tilan pieni koko asetti tietyt rajoitteet. Valaistusta tilaan saatiin isojen korkealla olevien messuhallin kattovalojen lisäksi kahden 35W spotin avulla. Tilan sävyt ovat sopivasti neutraalit; seinät ovat valkoiset ja lattia harmaa, jonka päällä on tummanharmaa palamatto. Tilassa on myös pistorasia. Kalusteina toimivat Laatikkokaupan tammipuiset yksinkertaisen tyylikkäät tasot ja laatikostot. Mustat teräksiset teostelineet ovat osin Finnish Design Shopista. 

Teokset pääsevät kivasti esille.  


Pyrin tekemään tilasta harmonisen ja hyvin jaotellun, siten että teoksia näkyy mahdollisimman moneen suuntaan. Messuosaston tulee olla toimiva, miellyttää silmää ja kutsua messuvieraita piipahtamaan. Mielestäni messuosaston visualisointi ja mallinnus onnistui hienosti. Tilasta tuli funktionaalinen, hyvin rytmitetty ja sävyiltään harmoninen. Teokset pääsevät hienosti esille selkeässä samaa tyylilinjaa toistavassa tilassa. Puitteet ovat kauniit, mutta teokset näyttelevät tässä pääosaa - ansaitusti. 

3D-mallinnus Twinmotion

Tilan rytmiä ja tunnelmaa. 

 

1 kommentti:

Maailma tarvitsee sisustussuunnittelijaa?

Suunnittelija - pelastava enkeli?  Pohdin tässä sisustussuunnittelun tarpeellisuutta muutaman esimerkkinäkökulman avulla. Sisustussuunnitelm...